Olemme erityisen hyviä

Ihme ja Kumma on mahdollistanut ensimmäisen askeleen monen nuoren unelmaa kohti ollen Suomen suurin yksityinen kehitysvamman omaavien nuorten työllistäjä. Jo vuodesta 2015 Ihme ja Kumma on pyrkinyt tekemään työtä yhdenvertaisen työllistymisen puolesta.

Pannukahvilan ja kivijalkakirppiksen lisäksi meillä toimii nyt verkkokauppa, joka perustuu lahjoitustavaran myymälähankkeeseen sekä omiin tuotteisiin.

Joonas

Toimii myyjänä kivijalkaliikkeessä ja hoitaa työn ohessa merkonomiopiskeluun sisältyvän kirjanpidon.

Julius

Toimii myymäläharjoittelijana ja tekee kaikkea kivijalkaliikkeessä ja Ihkuli verkkokaupassa.

Aksu

Toimii valokuvaajana ja kuvankäsittelijänä verkkokaupassa myytäville tuotteille.

Taustatiimi

Joonaksen, Juliuksen ja Aksun lisäksi taustatiimissä häärää Miisu, joka katsoo perään ja auttaa tarvittaessa kaikissa lahjoitustavaraan liittyvissä asioissa, aina vastaanottamisesta myymiseen ja kaikesta siltä väliltä.

Tarinamme

Ihme ja Kumman lahjoitustavaran kivijalkaliike alotti toimintansa keväällä 2019 ja avasi ovensa syksyllä 2019 hyvin pienessä tilassa. Jo joulukuussa huomattiin, ettei tila ollut sovelias, ei tarpeeksi valoisa, eikä tilava, joten muutimme Ihme ja Kumma pannukahvilan alaketaan Annankatu 10, Salossa.

Joulunpyhinä 2019 rakennettiin uusi myymälätila ja tammikuussa 2020 aloitettiin uusilla tuulilla ja hyvin lähtikin käyntiin, kunnes tuli covid-19 ja myynti ja asiaskäynnit olivat kaunista unelmaa.

Mietimme ja suunnittelimme, mitä tekisimme, ettei tarvitsisi päivisin pyöritellä silmiä. Lahjoitustavaraa kuitenkin tuli, mutta mikään ei liikkunut.

Päätimme kokeilla verkkokauppaa, mutta koska olemme eritysnuorten työntekoa ja osallisuutta yhteiskuntaan tukeva yhdistys, olisi verkkokaupasta saatava sellainen, jota täältä käsin pystytään helposti työstämään.

Tässä vaiheessa vauhdikas yhdistyksen henki Jorggi olikin jo hankkinut domainin ja ollut yhteydessä Osuuskunta InnoAboan nuoriin taitureihin. Tämän työn tuloksena syntyi Ihkuli verkkokauppa :)

Toimintamme on käynnistynyt AVI:n erityisnuorten yrittäjähankeena ”Hei me yritetään”, eli kyseessä on erityisnuorten yrittäjäkoulutus Ihme ja Kummassa 1.3.2019 lähtien ja työllistää tällä hetkellä vaihtelevasti 2-3 nuorta.

Koko lahjoitustavara myymälähankkeessa työskentelee pääsääntöisesti kolme nuorta, joista jokainen toimii sekä kivijalkaliikkeen, että verkkokaupan tiimoilla.